Komunita Emanuel v spolupráci s mládežníckymi organizáciami Košickej arcidiecézy (UPeCe Po, UPeCe Ke, ACM) pozýva mladých ľudí prihlásiť sa do Evanjelizačnej školy sv. Ondreja – EŠO.
Štúdium je  zamerané na získanie základných evanjelizačných vedomostí a zručností s cieľom vytvorenia misijných tímov a organizovania misijných výjazdov a evanjelizačných aktivít.
Formácia bude prebiehať počas 4 semestroch a to jednu sobotu v mesiaci. Miesto sa vyberie podľa vzájomnej dohody väčšiny prihlásených.
EŠO je dvojročná škola evanjelizácie, ktorá funguje v Košickej arcidiecéze od roku 2014. EŠO sú predovšetkým ľudia, vzťahy, spoločenstvo, modlitba, víkendovky, prednášky, zaujímaví hostia, budovanie tímu a prednášky. 

Poslanie

Poslaním EŠO je formovať mladých evanjelizátorov, aby vedeli slovom aj životom svedčiť o spáse v Ježišovi Kristovi, organizovať rôzne formy evanjelizačných podujatí a motivovať iných pre túto službu. Cieľom je jednak inelektuálna formácia, využitie moderných foriem ohlasovanie, technológií aj sociálnych sietí do služby Slovu a zároveň skúsenosť evanjelizácie, skúsenosť svedčiť a učiť. 

Lektori

Evanjelizačnú školu sv. Ondreja zastrešuje ThLic. Martin Harčár, absolvent Lateránskej univerzity v Ríme v odbore Teológia evanjelizácie. Lektormi EŠO sú okrem kňazov pôsobiacich v spomenutých inštitúciách aj absolventi evanjelizačných škôl a členovia rôznych spoločenstiev, ktorí majú osobné skúsenosti z evanjelizačných a misijných podujatí na Slovensku i v zahraničí.

Obsah štúdia

Obsah štúdia pozostáva z dvojročnej formácie. Každý semester obsahuje niekoľko sobotňajších stretnutí a je zakončený víkendovým stretnutím. Prvý rok je zameraný na teoretickú prípravu, získanie základných vedomostí v obsahovej náplni evanjelizácie. Druhý rok je viac praktický a študenti si počas neho vyskúšajú rôzne formy a metódy evanjelizácie.

Kritériá

  • Vek od 18 do 35 rokov
  • absolvovaná zákoladná formácia v spoločenstve
  • odporúčanie kňaza / lídra spoločenstva
  • motivačný list
  • školné 30 eur / semester

Prihlasovanie

  • Prebieha do 13.12.2024